Slik lager du online dokumentasjonssiter med Docly

Følg denne guiden for å lage egne veiledninger og dokumentasjon ved hjelp av Docly. Dokumentasjonssidene kan publiseres offentlig eller kun for inviterte brukere.
Updated: 15.11.2016 12:24

Logg inn i Docly

Åpne https://docly.net

Fyll inn brukernavn og passord.
Har du glemt passordet ditt bruk "Glemt passord" knappen.

Opprett mappe for dokumentasjon

For hver dokumentasjonsite du vil lage må du opprette en egen mappe. Vil du f.eks. dokumentere flere forskjellige løsninger lager du en mappe for hver løsning.
Klikk på "Ny mappe" knappen øverst til høyre på toppmenyen:

Gå inn i mappen

Etter du har opprettet mappen klikk på mappen for å navigere inn i mappen.

Opprett publisering

Fra mappen klikker du på "Del mappe" knappen for å åpne dialogen for deling.
Velg publisering, fyll ut ønsket "URL" og velg malen "Documentation site".
Dersom siten skal være offentlig tilgjengelig krysser du av på "Offentlig". Dersom tilgang til siden skal kreve invitasjon fra deg (med login) fjerner du denne avkrysningen.
Klikk deretter på publiser.

Åpne siten

Klikk på lenkeknappen for å åpne denne siten i nettleseren din:
OBS! Siten din er helt tom og du får derfor bare opp en tom side:

Opprett mapper for innholdet ditt

I mappen for siten din må du opprette mapper som du ønsker å organiserer innholdet ditt i.
F.eks. kan det være en mappe for hvert emne du vil dokumentere. F.eks:
Mappene er fortsatt tomme i skjermbilde 2 og neste trinn er å legge inn dokumentene.

Opprett dokumenter og last opp filer

Åpne mappen du vil legge til innhold i og klikk på "Nytt dokument" knappen.
OBS! Du får nå opp flere valg. Velg følgende maler under "Productivity":
  • STEP BY STEP GUIDE - Denne brukes for å lage trinnvis guider for å løse konkrete oppgaver
  • DOCUMENTATION - Denne brukes for å skrive artikler og mer generelle dokumenter
TIPS: Du kan også laste opp vanlige filer fra din maskin til nedlasting. Dokumenter som f.ek.s PDF, Word, Excel osv. Se neste punkt.

Last opp vanlige filer med "drag and drop"

Naviger inn i mappen du vil laste opp filer til.
Merk filene på PC'en din og benytt drag + drop for å laste de opp.
På denne måten kan du også enkelt publisere PDF, Excel, Word osv. filer i siten.

Tilpasse utseende på dokumentasjonssiten

Det er mulig å selv endre logo, tekster og utseende på siten.
Ta kontakt for nærmere bistand.